lördag 28 februari 2009

Scrappade layouter

Här är några av alla mina scrappade layouter. Att scrappa är jätteroligt, nästan beroendeframkallande. Men de senaste veckorna har jag haft idèetorka, jobbigt! Har fått beställning på lite kort å då måste de bli bra, annars vill jag inte ge ut dem. Scrapbooking kan bli en väldigt dyr hobby, men rolig! Jag tycker det är mycket roligare att ta fram scrappade album och visa än ett tråkigt album med bara kort.



fredag 27 februari 2009

Inget pyssel..


Idag har det inte blivit något pyssel alls. Har suttit med studier, har skrivit en föreställningskarta om "Hur kan jag som pedagog på bästa sätt bidra till barns språkliga och matematiska utveckling" Det känns skönt att vara ute i god tid innan inlämning. Alla talar om matte är en bra bok som ingår i kurslitteraturen
Skulle vilja virka på min sjal med ögonen börjar strejka. Det har varit en hård dag idag med studier och pulkarace som idrottsföreningen hade ordnat i vår slalombacke. Barnen sover......jäsp, och det gör jag snart också! Det är en ny dag imorgon, då kanske jag kan umgås med min sjal!

torsdag 26 februari 2009

Nästa projekt...till mig själv


Mitt nästa projekt är något till mig själv... en sjal. Känner att jag gör mycket till andra och inget till mig själv, men nu ska det bli ändring på det! Tycker att färgerna på sjalen är helt underbara, helt i min smak! Mönstret har jag hittat på dropdesigne, gratismönster. Garnet har jag hemma så det är bara att börja!

onsdag 25 februari 2009

Varm i hjärtat



Fick den här fina utmärkelsen av Sagofe ,som jag själv tycker mycket om!. Vad man blir glad när andra tänker på en! Tack för att du tycker om min lilla blogg! Vem ska jag nu skicka en award till.................... det får nog bli till Ida´s amigurumi. Här kan man hitta en massa roliga virkade verk. En underbar sida tycker jag, den är mycket värd att besöka!

Har även varit problem med att kommentera i min blogg, brukar gå på försök nr 3, konstigt och tråkigt!

måndag 23 februari 2009

Stickad mössa


Har stickat en jordgubbsmössa, fick bli rosa och vit. Har fått order att sticka en rosa och blå eftersom vi inte vet vad det blir för filur. Den ser väldigt liten ut på bilden, men den ska passar till huvudomfång 39 cm. Det är roligt att sticka såna mössor för det går ganska fort när de är så små och sen så tycker jag att de är såå söta!

lördag 21 februari 2009

Virkade bakverk



Jag har försökt mig på att virka en prinsesstårta, fick bli en rosa sådan. Jag blev ganska nöjd med den, eftersom det är första gången jag virkar en tårta. Sen ska det bli muffins och andra små godsaker. Ska försöka mig på en tårtbit, men den får jag göra på fri hand eftersom jag inte hittar något mönster på den. Är det någon som har det och vill dela med sig så får ni gärna maila mig!

fredag 20 februari 2009

Kvällens nöje


Kvällens nöje kommer att bli fler mormorsrutor som ska vara till min lillasysters babyfilt. Färgerna tycker jag passar till båda könen och jag tror den kommer att passa bra till bebisens rum, eftersom färgerna kommer att gå i brunt och grönt.
Jag börjar få ont i min handled, att virka är ju rena tortyren, kanske ska man vila ibland, jag tar varje tillfälle i akt å virkar!
Det finns så mycket man vill testa och göra men nu är jag lite inne på bakverk, det finns så fina bakverk som andra har gjort när man kollar runt på olika bloggar, man blir lite avis när andra virka så fina saker!

måndag 16 februari 2009

Pysselmammans utlottning av halsband

Vill du vara med på utlottningen av halsbandet (det är blåa och transparenta pärlor) Halsbandet är ca 7 cm högt.

Isåfall lämna en kommentar till detta inlägg.

Har du en egen blogg och länkar till utlottningen med bilden ovan får du en extra lott, skriv gärna då att du har länkat så att jag vet.

Om du inte har någon blogg, skriv då "anonym" och glöm inte att uppge namn och mailadress efter kommentaren.

Sista tävlingsdag 3/3
Lycka till!!

Mormorsrutor

Har virkat min första filt av mormorsrutor, är faktiskt nöjd med den. Den är till min flickas dockvagn så den är inte så jättestor. Har börjat på en babyfilt i mormorsrutor som min syster ska få till sin lilla bebis när den kommer, lägger ut den så småningom.
Det var inte så svårt att göra dessa rutor, hittade en bra länk på nätet :http://mormorsrutor.lindstromfamily.se/virkguide.html
Har fått en beställning på en dörrskylt som jag ska bli klar med idag(ikväll) så det blir nog inte så mycket virkat, kanske en eller två rutor till babyfilten.

Fler dörrskyltar


Mina barns dörrskyltar

Virka amigurumi


Nu kommer den här boken snart ut, virka amigurumi, svensk beskrivning. Dessa mönster är urgulliga och det ska bli så kul att testa att virka några av dem. Amigurumi kommer från japanskan och betyder virkat mjukdjur. Är ni intresserade av mer amigurumi kika in här http://amigurumipatterns.blogspot.com/search/label/patterns


onsdag 11 februari 2009

Doppresent till en flicka


Gjorde en egn doppresent iform av en resväska som man kan samla minnessker och dylikt i, den uppskattades jättemycket.

Det fick bli ett litet dopkort också!

Egen designade dörrskyltar


Mina egendesignade dörr/namnskyltar. Några av dem är beställningar och några är presenter till mina barns vänner. Det är jätteroligt att folk uppskattar det man tillverkar!
http://www.madebyyou.se/
Tänkte att jag skulle försöka mig på att blogga, har aldrig gjort det förut så vi får se hur det går!
Bloggen är för tillfälle under uppbyggnad, det är lite pyssel i sig!